Nieuws

Sportdiëtist Maaike Enthoven vertaalt de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding naar praktische adviezen voor sporters in de vorm van bijvoorbeeld presentaties, scholingen, worskhops en nieuwsberichten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen door haar te volgen via de social media kanalen en het receptenboek te bekijken.

Inloopspreekuur

Voor nieuwe klanten

Op de laatste 2 donderdagen van januari 2019 is het mogelijk om kostenloos voor een kort consult langs te komen bij Maaike Enthoven sportdiëtist.

Handig voor als je een vraag hebt over voeding, sportvoeding of je gezondheid, maar niet zeker weet of Maaike Enthoven sportdiëtist je daarbij zou kunnen helpen. Je bent dan van harte uitgenodigd om een keer langs te komen op het inloopspreekuur. 
Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we kennis en krijg je informatie over wat de (sport)diëtist voor je kan betekenen. Je kunt vrijblijvend je vragen stellen over diëten, voeding en gerelateerde onderwerpen. 

inloopspreekuur nieuwsbericht

Lees meer

Maaike Enthoven sportdietist blogt voor Sportzorg.nl

 

Maaike Enthoven sportdietist blogt voor Sportzorg.nl

Sinds oktober 2018 blogt Maaike voor Sportzorg.nl. Dit is de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland. Hierop vind je informatie over sportkeuringen, spierversterkende oefeningen, informatie over blessures en voeding bij sport! De blogs over sportvoeding mag ik verzorgen met een aantal enthausiaste collega sportdietisten. Allen zijn wij aangesloten bij Vereniging Sportdietetiek Nederland. De sportdietist is dé specialist op het gebied van voeding en sport. Bij ons kun je terecht met al je vragen over voeding in relatie tot sport.

Wil je alvast wat lezen? Dat kan. Er staan al een mooie reeks blogs op deze pagina van Sportzorg.  

Veel leesplezier!

Heb jij vragen over je voeding? Schakel dan eens een sportdietist in!

Sportieve groeten,

Maaike Enthoven 

Zomervakantie 2019

 

Zomervakantie 2019

Tijdens de schoolvakantie is de praktijk gesloten van 12 juli tot en met 7 augustus.

Wil je een afspraak maken of wijzigen of heb je een vraag? Je kunt tijdens de vakantie contact opnemen.

Mail je bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de vakantie wordt de mail ongeveer 1 keer per week bekeken. Uiterlijk 8 augustus ontvang je antwoord. 

Ik wens een ieder een relaxte en sportieve vakantie! 

Team KWF

 

Voedingsadviseur bij Team KWF

Ren voor het leven tegen kanker! De komende weken zal Maaike als voedingsexpert Team KWF ondersteunen met verschillende voedingstips. Een aantal van deze tips zijn binnenkort te vinden onder de blogs.

Team KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer ren je samen voor het leven en tegen kanker. Experts, topsporters en BN'ers stomen de deelnemers klaar voor (een deel) van de marathon.

Wil jij ook de uitdaging aangaan en meelopen met Team KWF? Schrijf je dan in voor jouw hardloopevent en kies je afstand!

Kijk op www.teamkwf.nl voor meer informatie.

Ben je geïnteresseerd in de diensten die Maaike Enthoven kan bieden?

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0655187216.

Maaike Enthoven sportdietist supporting partner van 62uur.nl

21 t.m. 23 juli 2017: wereldduurrecord dubbelspel tennis in Uitgeest

Maaike zal Rob Klaver, Dennis Bakkum, Kees Beentjes, Maarten Koelman en Ronald Vlieland de komende maanden klaarstomen voor deze ultraduur inspanning. De mannen krijgen een voedingsplan voor de komende maanden waarin getraind wordt voor een optimale fitheid, gezondheid en optimale lichaamssamenstelling. Daarbij zullen de mannen gaan oefenen met vocht en voeding rondom duurinspanningen. Want bij ultra duur inspanningen is voldoende energie inname een vereiste. We gaan onder andere zweettesten doen. In hartje zomer kan het vochtverlies behoorlijk zijn. 

Naast het verbreken van het wereldduurrecord tennissen de mannen voor een goed doel: Stichting Terre. Het fonds voor het Rett syndroom. Ook jij kunt sponsoren. Kijk op www.62uur.nl voor meer informatie.

Ben je geïnteresseerd in de diensten die Maaike Enthoven kan bieden?

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0655187216.

Zomervakantie

Zomervakantie 2016

Tijdens de schoolvakantie is de praktijk gesloten van 16-7-2016 t.m. 7-8-2016.

Wil je een afspraak maken of wijzigen of heb je een vraag? Je kunt tijdens de vakantie contact opnemen.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-55187216.

Als je belt, spreek dan een voicemail bericht in en laat je e-mailadres en telefoonnummer achter. Tijdens de vakantie beluister ik elke week mijn voicemail berichten en check ik mijn mail 1-2 keer per week.

 

21 september 2015 Ladies Night

Op maandagavond 21 september Ladies Night Out in Uitgeest.

Maaike organiseert in samenwerking met Susan van Massagepraktijk Susan Twaalfhoven en Marcel van Sport&Training van Ham een Ladies Night op maandagavond 21 september in de Massagepraktijk van Susan Twaalfhoven (Westergeest 16 in Uitgeest).

Lees meer

Maaike Enthoven sportdiëtist gestart in Uitgeest

Sinds 1 maart 2015 is Maaike Enthoven Sportdiëtist gestart met haar praktijk in Uitgeest. Maaike stelt zich graag voor.

Ik ben nu een aantal jaren werkzaam als sportdiëtist. Anders dan de meeste sportdiëtisten in Nederland heb ik niet de gebruikelijke post-HBO opleiding gevolgd, maar ben ik afgestudeerd aan de de 2 jarige internationale opleiding ' Sports Nutrition' van het IOC.

Lees meer

Meer artikelen...